DSU Fredericia vandt hæderspris ved årsmøde

I weekenden 23. - 24. september 2023 deltog Socialdemokratiet i Fredericia i partiets årsmøde. Det foregik i Aalborg Kongres & Kultur Center. Med flere hundrede delegerede og tilhørere som deltagere fra hele landet, samt flere fra Grønland og udlandet.

 

Efter passionerede debatter om fremtidens medarbejdere & kompetencer samt fællesskaber i forandringer, suppleret af taler fra partiformand og statsminister Mette Frederiksen og fhv. partiformand og statsminister Poul Nyrup Rasmussen, var det lørdag aften tid til sang, musik og prisuddelinger.

Der blev kåret vindere i tre kategorier: Bedste medlemsaktivitet, Bedste valgkampsaktivitet, Årets DSU-samarbejde. Stor var jublen, da vindernavnet på den tredje og sidste kategori blev nævnt i mikrofonen fra scenen. Dansk Socialdemokratisk Ungdoms afdeling i Fredericia havde vundet. I indstillingen til prisuddelingen hed det blandt andet:

”Ud over, at vores DSU-afdeling er en uvurderlig del af vores valgkampe, er DSU Fredericia en vigtig medarrangør og bidragsyder til vores fejring af Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts, til 1. maj møder og andre begivenheder. I vores interne politikudvikling bidrager DSU også, især på Børne- og Ungdomsområdet. De skriver og er medredaktør på vores lokale partiblad ”Stærkere Sammen”, og de er fantastiske til at bakke op, rose, samt kritisere og udfordre borgmester, byrådsmedlemmer, partiorganisation og alle andre led i partiet på den bedste måde. DSU og Fredericias partiforening er gode sparringspartnere, ja vi kan slet ikke undvære dem.”

Også statsminister Mette Frederiksen fik givet sin lykønskning efter ceremonien. Katrine Funding, formand for DSU Fredericia, var ovenud lykkelig for hæderen til sine unge kammerater og hende selv. Efter lidt tænkepause udtrykte hun det sådan:

"Virkeligheden er den, at der er plads til mange i Socialdemokratiet. Og det vil sige, at der er plads til bare at være med, hvis man kun går op i klima eller feminisme. Så når man kigger i sit netværk, så prøv at starte med at finde personer, der går op i et emne. Det behøver slet ikke at være hele pakken. Netop den metode har vi haft meget gavn af i DSU Fredericia.”